HemPublikationsbibliotekHälsoskyddsnätverketOm ossSök
Sök
Att påverka, leda och utvecklas som myndighetsperson – utbildning           

           
I rollen som myndighetsperson är vår personliga förmåga att motivera och påverka andra av stor betydelse. Vi förväntas arbeta tillsammans med många olika människor i varierande sammanhang med olika position- och maktförhållanden. För att utföra våra uppdrag måste vi kunna bygga förtroende, få gehör och skapa motivation för de sakfrågor vi ansvarar för.

Vi är själva vårt viktigaste verktyg och vi vet att vår förmåga att kommunicera med och möta människor, är avgörande för hur andra ska uppfatta oss och vilken effekt vårt arbete ger.

Miljösamverkan Stockholms län bjuder in till en tredagarsutbildning (2 + 1), Att påverka, leda och utvecklas som myndighetsperson, med fokus på kunskap om mänskliga drivkrafter och beteenden, självinsikt och utveckling av färdigheter som är hjälpsamma i yrkesrollen som myndighetsperson och/eller representant för myndighet. Utbildningen baseras på intensiv praktisk träning av påverkansstrategier kopplade till modern hjärnforskning, personlig återkoppling, stimulerande och rolig utbildningspedagogik i en utmanande men trygg miljö.

Utbildningen kännetecknas av interaktivitet, träning och action, varvat med teoripass och reflektion. Genom att utgå från det som är positivt och starkt, ges energi till att lyfta det som behöver stärkas. Tonvikt läggs på att arbeta med de utmaningar deltagarna konkret upplever i mötet med andra i sina uppdrag. För bra dynamik under utbildningen bör du som deltagare ha minst två års erfarenhet inom yrket.
   
Kommande utbildning
 - Nästa utbildning är utbildning 30-31 oktober och 29 november 2023.  
  För mer information och anmälan kontakta Miljösamverkan Stockholms län.
   
Erfarenheter från ubildningen
 - Ellinor Skoglund, miljöinspektör i Järfälla kommun, berättar om sina tankar om utbildningen.
   
           

           

Uppdaterat 2023-05-26
Tillgänglighet för webbplatsen Miljösamverkan Stockholms län
Provided by Webforum