HemSamverkansprojektKalenderNyhetsbrevFöreslå samverkan!PublikationsbibliotekHälsoskyddsnätverketOm ossSökLogga in
Samverkansprojekt
Avfall
Avlopp, vatten och mark
Energi
Hälsoskydd
Kemikalier och olyckor
Kretslopp och resurshushållning
Livsmedel
Allergener i oförpackade livsmedel på restauranger och caféer
Dricksvattengrupp
Får du vad du betalar för? Redlighetskontroller 2019
Informationskontroll av förpackade livsmedel
Livsmedelskontroll och riskklassificering
Mobila anläggningar och evenemang – informationsmaterial
Provtagningsplan livsmedel
Revisionsutbyte
Samverkansgrupp inom livsmedelskontrollen
Spårbarhet livsmedel
Metodik, juridik och planering
Miljöfarlig verksamhet
Genomförd samverkan
 
Allergener i oförpackade livsmedel på restauranger och caféer
     
 
          
2015 genomfördes ett kontrollprojekt av allergener i oförpackade livsmedel på restauranger och caféer. Ett uppföljande kontrollprojekt genomfördes 2016.

   
Underlag
 - Slutrapport från 2015 års Kontrollprojekt Allergener i oförpackade livsmedel på restaurang och café finns här! >> 
 - Slutrapport från 2016 års uppföljande kontrollprojekt Allergener i oförpackade livsmedel på restaurang och café finns här! >>
 - Projektplan - allergener i oförpackade livsmedel finns här! >>
 - Checklista för kontrollprojektet allergener i oförpackade livsmedel finns här! >>
 - Viktig information till dig som serverar livsmedel. Informationsbrev att dela ut till verksamhetsutövaren. 2016-09-01. Laddas ner här! >> 
 - Allergener i oförpackade livsmedel på restauranger och caféer, presentation vid startmötet 7 september 2016, av Tobias Johansson, Sigtuna kommun finns här! >>
   
Bakgrund
Läs Livsmedelsverkets information om Informationsförordningen här! >> 
Vägledning från Livsmedelsverket till den nya lagstiftningen om livsmedelsinformation finns här! >>  
Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1169/2011 om tillhandahållande av livsmedelsinformation till konsumenterna finns här! >>
   
Tips! 
- Livsmedelsverkets guide beräknar hur många som kan bli sjuka av dolda allergen. Läs mer här! >>  
Läs mer om MSL:s samverkansgrupp inom livsmedelskontrollen här! >> 
- Reviderade branschriktlinjer för allergi. Läs mer här! >>
                                       
           
Samverkansstatus: Genomförd samverkan 2015 och 2016.
Projektledare för samverkan: Tobias Johansson, Sigtuna kommun, Sandra Strandh, Ekerö kommun och Petrus Landin, Stockholms stad.
Samverkansgrupp: Deltagande miljökontor: Botkyrka kommun, Danderyds kommun, Ekerö kommun, Järfälla kommun, Lidingö stad, Nacka kommun, Nyköpings kommun, Sigtuna kommun, Solna stad, Stockholms stad, Sundbybergs stad, Södertälje kommun, Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund, Upplands Väsby kommun, Vallentuna kommun och Värmdö kommun. 





Genom tretton regionala samverkansorganisationer utvecklar miljökontoren i landet arbetet med miljöbalkstillsyn och livsmedelskontroll. Hämta inspiration och kunskap bland alla de publikationer som tagits fram här! >>
Uppdaterat 2017-08-15
Miljösamverkan Stockholms län
Provided by Webforum