HemSamverkansprojektKalenderNyhetsbrevFöreslå samverkan!PublikationsbibliotekHälsoskyddsnätverketOm ossSökLogga in
Samverkansprojekt
Avfall
Avlopp, vatten och mark
Energi
Hälsoskydd
Kemikalier och olyckor
Kretslopp och resurshushållning
Livsmedel
Allergener i oförpackade livsmedel på restauranger och caféer
Dricksvattengrupp
Får du vad du betalar för? Redlighetskontroller 2019
Informationskontroll av förpackade livsmedel
Livsmedelskontroll och riskklassificering
Mobila anläggningar och evenemang – informationsmaterial
Provtagningsplan livsmedel
Revisionsutbyte
Samverkansgrupp inom livsmedelskontrollen
Spårbarhet livsmedel
Metodik, juridik och planering
Miljöfarlig verksamhet
Pågående samverkan
 

Provtagningsplan livsmedel


 
Genom denna samverkan genomför länets kommuner årligen gemensamma provtagningsaktiviteter inom livsmedelsområdet.
För 2019 görs provtagning på akrylamid i riskprodukter, kontaminanter i hanterad sallad från påse, odeklarerad selleri i blandkrydda samt förhöjda halter av mikroorganismer i vatten från vattenautomater/barpistoler..
Vill du få utskick kring provtagningsplanen, anmäl dig till sändlistan, med hjälp av lösenord "Anmälan", här!


   
Provtagningsplan 2019
Provtagningsplanen för 2019 (1 februari till 31 oktober) är utskickad till miljökontoren. Planen innehåller ett förslag på antal prover för respektive miljökontor.

Provtagningsplanen 2019 har en sida för inrapportering, frågor och förslag. Den når du här. 
   
Provtagningsplan 2020 – möte 21 maj
Möte för att ta fram ett förslag till provtagningsplan för 2020. Öppet för alla intresserade.
 - 21 maj, kl. 09:00-12:00 i Handen. 
 - Anmäl dig via provtagningsplanens webb. 
   
Provtagningsplan 2018
Inom ramen för provtagningsplanen för 2018 tog 24 miljökontor tillsammans ett stort antal prover på synefrin i kombination med koffein i prestationshöjande- och fettförbränningsprodukter, mjölk och/eller hasselnöt i färdigförpackade bageri- & chokladprodukter samt på förhöjda halter av mikroorganismer i vatten från vattenautomater/ barpistoler.
 - Gemensam provtagningsplan livsmedel för länet 2018 finns här!  
Provtagningsplanen finns även på livsteck.net (SILK provtagning 2018).
 - Det finns ett arbetsrum på Livstecknet som heter SILK provtagning 2018, med allt material. Arbetsrummet kan även användas till att ställa frågor till oss och delge eventuella fynd/tips som kommer fram under projektets gång.
   
Tidigare års provtagning
 - Gemensam provtagning för SILK 2015. Slutrapporten finns här!  
 - Gemensam provtagning för SILK 2016. Slutrapporten finns här!  
 - Gemensam provtagning för SILK 2017. Slutrapporten finns här!
   
Tips! 
 - Provtagningsaktiviteter 2019, livsmedel och dricksvatten. Miljösamverkan Östergötland. Ladda ner här.
 - Rekordmånga sjuka av campylobacter. Läs här!  
 - Campylobacter på kycklingkött behöver minska. Livsmedelsverket 2017-02-10.Läs här!
   
                                                                                    
Samverkansstatus: Pågående samverkan.
Initiativtagare: Samverkansgrupp inom livsmedelskontrollen.
Samverkansgrupp: En projektgrupp planerar och leder arbetet:
Järfälla kommun:Lena Palm,
Lidingö stad: Rebecca Ahlbin
Nyköpings kommun: Lovise Muhrbeck
Stockholms stad: Martina NäsholmMokhtar Kashwa och Ellen Nilsson (föräldraledig).
Södertörns miljö- och hälsokyddsförbund: Susann Maijgren

Vill du säkerställa att du får utskick kring samverkan, anmäl dig till sändlistan, med hjälp av lösenord "Anmälan", här!





Genom tio regionala samverkansorganisationer utvecklar landets kommuner sin miljöbalkstillsyn och livsmedelskontroll. Hämta inspiration och kunskap bland alla de publikationer som tagits fram här!
Uppdaterat 2019-05-07
Miljösamverkan Stockholms län
Provided by Webforum