HemSamverkansprojektKalenderNyhetsbrevFöreslå samverkan!PublikationsbibliotekHälsoskyddsnätverketOm ossSök
Samverkansprojekt
Avfall
Avlopp, vatten och mark
Energi
Hälsoskydd
Kemikalier och olyckor
Kretslopp och resurshushållning
Livsmedel
Allergener på restauranger 2020
Dricksvattengrupp
Får du vad du betalar för? Redlighetskontroller 2019
Informationskontroll av förpackade livsmedel
Kontroll av ursprungsmärkning i butiker
Livsmedelskontroll och riskklassificering
Mobila anläggningar och evenemang – informationsmaterial
Provtagningsplan livsmedel
Revisionsutbyte
Samverkansgrupp inom livsmedelskontrollen
Spårbarhet livsmedel
Metodik, juridik och planering
Miljöfarlig verksamhet
Utbildningar och seminarier
Pågående samverkan
 

Provtagningsplan livsmedel


 
Genom denna samverkan genomför länets kommuner årligen gemensamma provtagningsaktiviteter inom livsmedelsområdet. 


   
Provtagningsplan 2020
Provtagningsplanen för 2020 genomförs från 1 mars och är förlängd till 31 maj 2021.

År 2020 görs provtagning på färgämnen i produkter riktade till barn samt mikrobiologisk provtagning av is från ismaskin. Planen innehåller förslag på antal prover för respektive miljökontor.

Provtagningsplanen har en sida för inrapportering, frågor och förslag. Den når du här. 
Anmäl din kommun till provtagningen 2020 här!

Provtagningsplan 2020 finns här!
Provtagningsplan 2021 finns här!
   
Tidigare års provtagning
 - Gemensam provtagning för SILK 2015. Slutrapporten finns här!  
 - Gemensam provtagning för SILK 2016. Slutrapporten finns här!  
 - Gemensam provtagning för SILK 2017. Slutrapporten finns här!
 - Gemensam provtagning för SILK 2018. Slutrapporten finns här! 
 - Gemensam provtagning för SILK 2019. Slutrapporten finns här!
   
Tips! 
 - Provtagningsaktiviteter 2019, livsmedel och dricksvatten. Miljösamverkan Östergötland. Ladda ner här.
 - Rekordmånga sjuka av campylobacter. Läs här! 
 - Campylobacter på kycklingkött behöver minska. Livsmedelsverket 2017-02-10.Läs här!
   
                                                                                    
Samverkansstatus: Pågående samverkan.
Initiativtagare: Samverkansgrupp inom livsmedelskontrollen.
Samverkansgrupp: En projektgrupp planerar och leder arbetet:
Järfälla kommun:Lena Palm,
Lidingö stad: Rebecca Ahlbin
Stockholms stad: Martina Näsholm,
Södertörns miljö- och hälsokyddsförbund: Susann Maijgren
Botkyrka: Vanessa Boateng

Vill du säkerställa att du får utskick kring samverkan, anmäl dig till sändlistan, med hjälp av lösenord "Anmälan", här!





Genom tio regionala samverkansorganisationer utvecklar landets kommuner sin miljöbalkstillsyn och livsmedelskontroll. Hämta inspiration och kunskap bland alla de publikationer som tagits fram här!
Uppdaterat 2020-12-02
Tillgänglighet för webbplatsen Miljösamverkan Stockholms län
Provided by Webforum